Apasă poza pentru a deschide Programul 2020-2024

Program 2020-2024

Alături de candidatul PNL la funcția de Președinte al Consiliului Județean Ialomița, Secretarul de Stat în Ministerul Educației, dna. Luminita Barcari, și alături de o echipă de oameni competenți de care sunt mândru, vrem să facem din Fetești locul căruia să-i spunem cu drag „acasă”!

Pentru acest lucru, Pe lângă finanțare de la Bugetul Local și Bugetul Național, intenția mea este a folosi cât mai mult din banii europeni:

– Programul Operațional Dezvoltare Durabilă (PODD) finanțat prin FEDR – FC

– Programul Operațional Regional Sud-Muntenia finanțat prin FEDR

– Programul Operational de Infrastructură Mare (POIM), care permite dezvoltarea inclusiv a rețelelor de gaz pe fonduri europene, în condiția transformării acestora în rețele inteligente. Aici vom face toate eforturile pentru a depune proiecte pentru toate cartierele municipiului Fetești, deci inclusiv Buliga, Fetești Oraș, Coloniști, Vlașca. Conform calendarului de finanțare, această depunere se va face începând cu anul 2021, cu implementarea începând din 2023.

Din analiza Obiectivului de Politică 5 – O Europă mai aproape de cetățeni, prin promovarea dezvoltării durabile și integrate a zonelor urbane, rurale și de coastă și a inițiativelor locale, vom fi interesați în depunerea de proiecte prin care se sprijină inclusiv refacerea zonei îndiguite, crearea unei faleze, dezvoltarea urbană, potențialul turistic, patrimoniul cultural prin investiții de modernizare, conservare și restaurare, rezervațiile și monumentele naturale, dezvoltarea pescuitului și acvaculturii.